• Snel en vakkundig
  • Innovatief
  • Landelijk erkend door Techniek Nederland
  • Geregistreed solar specialist

Zonnepanelen Installatie volgens Scope 12

Gelijkstroom bekabeling netjes in buis aangelegd. Buis ondersteund met rubber en vastgezet met speciale dakkit. Bochten gebogen zodat buis niet langs de zinken dakrand schuurt. U.V bestendige spanbanden gebruikt. Alles volgens de Sios Scope 12 methode.

Lees meer »

Kortsluiting in groepenkast

Bij Allicht kregen we een storingsmelding aan de elektrotechnische installatie van een sportschool. Na enig zoekwerk kwamen we uit bij een railkast die aan de bovenkant stuk was. Bij het openen van de kast zagen we een dikke laag stof en vuil tussen een van de stroomdraden en de nulleiding. Ook zagen we wat vocht bij en in de kast. Het stof was nat geworden en heeft zo een sluiting veroorzaakt tussen de fasen en de nulrail in de kast.  Tijdelijk is deze storing opgelost door  het vuil weg te halen en de spanning weer op de installatie te zetten zodat de sportschool weer verder kon.

Lees meer »

Vereffening metalen delen zonnestroominstallatie

Alle metalen delen van een zonnepanelen installatie moeten voldoende potentiaal vereffend worden.  Dit betekend dat alle metalen delen  met elkaar verbonden moeten zijn  d.m.v. een koperen draad. Deze draad moet dan weer verbonden worden met de aardaansluiting van het gebouw (HAR Hoofd Aard Rail). Op het dak van deze VVE liggen 125 panelen . Volgens de Scios Scope 12 moeten er dan 20 referentie punten gemeten worden. De meting moet worden uitgevoerd met een stroom van 0,2Amp of meer. De  weerstand tussen de Har en de meetpunten mag niet hoger zijn dan 10 Ohm.

Lees meer »

Zonnepanelen installeren in Spanje

Afgelopen zomer kwam de vraag of Allicht een zonnepanelensysteem wilde aansluiten  In Malaga , Spanje.Na een zeer korte bedenktijd hebben wij de klus aangenomen en zijn we vertrokken naar het zuiden. De klant heeft zelf de panelen geplaatst op het dak en wij hebben de installatie van de omvormers op ons genomen. Het aansluiten en werkend krijgen van de internetverbinding is toch net wat anders dan in Nederland. De klus is opgeleverd en de klant is tevreden met het resultaat. Het nadeel van zonnepanelen in Spanje is dat men  in Spanje geen terugleververgoeding krijgt.  Dus gaat nu de zwembadpomp en de airco wat eerder aan.

Lees meer »

Garageverlichting

In een nieuwbouwpand in de Westhavens van Amsdterdam heeft Allicht de totale elktratechnische installatie verzorgd. Nieuw groepenverdeler met bekabeling naar de hefbruggen en compressor, de noodverlichting maar ook de algemen e verlichting, zoals te zien is op de foto. Hiervoor hebben we zo genaamde High Bay armaturen gebruikt van ieder 150 Watt en 3000Lumen output. Hierdoor waren er minder installatiekosten dan waneer we dit met Ledbuizen hadden uitgevoerd.

Lees meer »

Datanetwerk

In de oude Suikerfabriek van Halfweg hebben wij een compleet nieuw datanetwerk geinstalleerd voor onze klant.  Mooi gebouw alleen de bestaande zelfgemaakt houten kabelgoten waren geen succes. De bekabeling is na het afmonteren ook door ons opgeleverd met een  meetrapport van alle aansluitingen.

Lees meer »

Eaton promotiebus

Vandaag heeft Eaton bij ons aan de zaak met hun speciaal ingerichte promotiebus een presentatie gegeven op het gebied van  duurzaamheid voor gebouwen. Eaton heeft een heel systeem ontwikkeld waarbij het gebouw centraal staat voor het opwekken, beheren en monitoren van energiestromen. Denk daarbij aan dat de elektrische auto even uit gezet gaat worden als alle kooktoestellen in een VVE aan gezte gaan worden. Als men klaar is met koken gaat vanzelf het laadproces weer verder waar het gebleven is.  Ook zonne energie opslaan en later gebruiken of terug verkopen aan de energiemaatschappijen is een mogelijkheid.

Lees meer »

Scios scope 12 inspectie

Vandaag bij een bedrijf in Noord Holland een Scios Scope 12 inspectie uitgevoerd voor 3 zonnepaneel installaties.

Nette installaties met hier en daar een opmerking en verbeterpunten.

Duurzaamdak met zonnestroom bij Mid West

Donderdag  3-02-2022starten we  met het plaatsen van 80 zonnepanelen bij Stichting Mid-West aan de Cabralstraat No1 te Amsterdam. Dit duurzame project is een samenwerking tussen Roofwatcher en Allicht.

Goede zonnepanelen plaats je op een goed dak anders ben je bezig met kapitaal vernietiging. Duurzaamheid is dus goedkoper.

Begin bij het beging en dat is in dit geval het dak. Het bestaande dak is zeer slecht geisoleerd en dat kost al jaren heel veel aan stookkosten. De duurzame manier van werken van de stichting heeft mede de doorslag gegeven om te kiezen voor Roofwachter omdat Roofwatcher het product Rhepanol voert. Rhepanol heeft als enige dakbedekking een schoonwater verklaring. dat is positief als je het regenwater ook gebruikt voor je moestuin.

Als het duurzame dak klaar is komen de zonnepanelen die een zeer lange levensduur  hebben met een fabrieksgarantie van 30 jaar.

Dit betekend dat met het juiste onderhoud dit duurzame dak zeer lang mee zal gaan.

Het geheel wordt door Allicht volgens de laatste Scios scope 12 regelgeving geinstalleerd. Na gereedkomen wordt de installatie ook Scios Scope inspecteerd Door AET energy uit Purmerend.

60 panelen plaatsen op dak van Roofwatcher

Op het dak van onze partner Roofwachter hebben wij deze week 60 panelen geplaatst waarvan 50 stuks met ballast en 10 panelen door middel van vaste montage aan het dak. Dit dak met Rhepanol dakbedekking  en DmegC panelen  gaat dienen als showcase voor onze klanten. Wilt u ook ons dak bekijken neem dan contact met ons op.